Winkels in Loppersum straks ook op zondag geopend

LOPPERSUM – Binnenkort is het gedaan met de zondagsrust in Loppersum. De gemeenteraad nam dinsdagavond een motie aan waardoor alle winkels in Loppersum binnenkort hun deuren op zondagmiddag mogen openen.

De motie moet ervoor zorgen dat ondernemers voortaan zelf kunnen beslissen of zij op zondag open willen zijn. Tot dusverre was alleen een supermarkt in Middelstum open en een supermarkt in Loppersum.

Met het aannemen van de motie loopt Loppersum vooruit op de beslissing van minister Plasterk die de zondagsrust landelijk wil afschaffen. Volgens de minister is die regel niet meer van deze tijd. Bovendien is een zondagsopenstelling geen zaak van het Rijk en moeten gemeenten zelf beslissen wat het beste bij hun past.

Alle partijen in Loppersum stemden voor de motie, met uitzondering van het CDA en de ChristenUnie.