Haren verplicht aan tafel bij Groningen en Ten Boer

HAREN – Haren schuift verplicht aan bij de herindelingsgesprekken tussen Groningen en Ten Boer. Dat blijkt uit de brief die het gemeentebestuur woensdagochtend heeft gekregen van de provincie.

Het stoort de provincie dat Haren zich alleen maar richt op het zelfstandig blijven, ondanks een rapport dat dit bijna onmogelijk acht. Daarom grijpt de provincie nu in, zoals ze in een eerder stadium ook de noordelijke zeven gemeenten tot elkaar veroordeeld hebben.

De provincie had al eerder aangedrongen bij Haren om aan te schuiven bij de herindelingsgesprekken tussen Groningen en Ten Boer. Haren hield echter altijd de boot af, omdat het eerst alle mogelijkheden wil onderzoeken om zelfstandig door te gaan. Volgens de provincie is die tijd nu geweest, zij willen voorkomen dat de gemeente Haren straks tussen wal en schip beland. Daarom is gedeputeerde Patrick Brouns een arhi-procedure gestart voor een herindelingsplan met Groningen, Ten Boer én Haren.