Jeugdgroepen Rederijkerskamer Iovivat spelen in de Blauwe Schuit Winsum

WINSUM – De jeugdgroepen van Rederijkerskamer Iovivat uit Garnwerd spelen op zaterdagavond 9 april en zondagmiddag 10 april hun jaarlijkse voorstellingen in de Blauwe Schuit in Winsum. Beide voorstellingen worden beide dagen achter elkaar gespeeld.

De prinses met de baard

De schatkist is leeg en al het personeel, op de eigenwijze hofdame na, is weggelopen. Doch dat is niet het enige probleem voor de veelgeplaagde koning. Nemi, zijn oudste dochter, is tegen zijn wil het bos ingegaan en heeft daar snoepjes van een gemene tovenaar aangenomen, waardoor er meteen een baard bij haar begon te groeien. Haar jongere zusje Bjoetie is erg verliefd op prins Antonio en wil dolgraag met hem trouwen. Omdat de wet zegt dat eerst het oudste kind getrouwd moet zijn, is ze bang dat haar huwelijk met de rijke prins niet door zal kunnen gaan. Wie wil er nou een prinses met een baard? Of zijn er juist wel kapers op de kust? En wat is dat toch steeds met dat oude toverboek?

De Toren van Merel

De Toren van Merel is een leuk en spannend stuk dat vol zit met stress. Vooral papapapa zit in de stress, omdat Merel de huttenbouwer een toren bouwt en alleen maar in die toren blijft. Haar broertje Gertje is druk bezig met zijn spreekbeurt en dat loopt steeds mis. Moe zit de hele tijd televisie te kijken op de bank en klaagt dat ze maar één been heeft. In de loop van het stuk komen er steeds meer mensen om de toren te bekijken. Bijvoorbeeld de ambtenaar, een cultus en de bezorger van het eten.

De derde jeugdvoorstelling, Medea, wordt op 24 april a.s. (20.00 uur) en 25 april a.s. (16.00 uur) gespeeld in het kerkje van Oostum.
Entree € 5,- voor kinderen tot 14 jaar en € 7,50 voor volwassenen.

Het is ook mogelijk om een passe-partout te kopen voor de 3 voorstellingen (9 of 10 april in de Blauwe Schuit én 24 of 25 april op Oostum) voor € 9,- voor kinderen tot 14 jaar en € 14,- voor volwassenen.

Reserveren en meer informatie? www.iovivat.info