Zware straffen geëist tegen Groningse fraudeurs

GRONINGEN – De zeven Groningse bankiers die terecht staan voor fraude hebben dinsdag flinke straffen tegen zich horen eisen. Het Openbaar Ministerie heeft naast celstraffen ook forse geldbedragen geëist tegen het zevental.

In totaal zijn er negen bankiers betrokken bij de SNS-fraudezaak waarbij er grote bedragen zijn verdwenen. Dit doordat de bankiers elkaar gepeperde facturen stuurden voor niet geleverde diensten.

Gelet op de gesloten organisatie waarin de negen verdachten zich bevonden ziet het OM de verdachten als leden van een criminele organisatie. Verder worden de mannen witwassing, omkoping en valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

De twee hoofdverdachten, Buck G. en Pieter G., hoorden vier en drie cel tegen zich eisen, de andere verdachten zien allemaal 5 tot 18 maanden tegemoet. Verder wil het OM zoveel mogelijk geld terugvorderen van de mannen.