Omwonenden zien hangplek in Leek niet zitten

LEEK – De Hippe Hangplek in Leek staat op losse schroeven nadat omwonenden zich woensdagavond wederom hebben uitgesproken tegen de komst van de hangplek. De plek zou moeten komen op de hoek van de Lindensteinlaan met de Nijenoertweg, vlakbij de Jumbo.

Omwonenden vrezen voor alcohol- en drugsmisbruik, geluidsoverlast en vernielzucht. Zaken die momenteel in de zomermaanden ook al voorkomen, omdat het terrein nu dienst doet als voetbalveld, waarbij de jeugd ook samenkomt.

Mocht het ontwerp van de leerlingen van RSG de Borgen worden geplaatst, dan wil de buurt graag dat er vaker politie komt surveilleren, er een alcoholverbod gaat gelden en indien mogelijk camera’s worden geplaatst.

Volgens de politie allemaal niet nodig. Deze zeggen weinig klachten te ontvangen van overlast uit buurten waar hangplekken zijn gerealiseerd.