B en W Bellingwedde op bezoek bij dorpsraden

BELLINGWEDDE – De komende twee maanden gaan burgemeester en wethouders van Bellingwedde weer op bezoek bij de dorpen in de gemeente. Tijdens deze dorpenronde langs de zeven dorpsraden praten het college en de dorpsraden elkaar bij over de actuele ontwikkelingen in het betreffende dorp. Daarnaast staat onder meer de herindeling met de gemeente Vlagtwedde op de agenda.

De dorpenronde

Burgemeester en wethouders van Bellingwedde vinden goede contacten met inwoners van groot belang. Daarom bezoeken zij twee keer per jaar alle dorpsraden in de gemeente. Dit overleg geeft de dorpsraden de mogelijkheid om vragen te stellen en problemen aan de orde te stellen. Tegelijk krijgt het college meer zicht op wat er speelt in de dorpen.

Vaste agendapunten zijn de actielijst en de uitkomsten van de schouw van de openbare ruimte. Daarnaast komen allerlei zaken aan bod die op dat moment spelen, van de aanleg van parkeerplaatsen tot aan de winkeltijdenwet. Vorige week was de dorpsraad van Oudeschans de eerste in de rij. Na elk overleg wordt op de website van de gemeente per dorp een actielijst gepubliceerd.