Elektrokar verzorgt historische rondritjes door Nienoord en Leek

LEEK – Vanaf zaterdag 2 april kunnen bezoekers van Nienoord weer genieten van een historische rondrit per elektrokar door Nienoord en het centrum van Leek. De elektrokar die gewoonlijk op het Landgoed Nienoord rijdt, maakt vervolgens iedere eerste zaterdag van de maand een tocht door het centrum van Leek en langs interessante locaties op het landgoed.

De tocht start om 14.00 uur vanaf het Infocentrum van het landgoed en duurt ongeveer een uur. De rit is gratis.

Tijdens de tocht wordt uitleg gegeven over diverse historische objecten in het centrumgebied en op het landgoed. Tevens wordt de streekproductenmarkt bij de boerderij Oosterheerdt (ook op het landgoed) aangedaan.

Voor de tocht kan men zich aanmelden bij het Infocentrum van het Landgoed Nienoord, telefoon 0594-512230. Ook is het mogelijk om via e-mail een reservering door te geven op: ekpier@gmail.com.

Wethouder Rien Honnef van de gemeente Leek is aanwezig bij de eerste rit op zaterdag 2 april om 14.00 uur.