Politie treft koperdieven aan in container

STADSKANAAL – Een 49-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 43-jarige inwoner van Norg zijn donderdagnacht door agenten uit een afvalcontainer gehaald. Het duo probeerde zich te verstoppen voor de politie in de container op het bouwterrein aan het Geert Teisplein.

Getuigen belden ’s nachts 112 toen ze twee mensen zagen lopen op het met hekken afgesloten bouwterrein. Het duo gedroeg zich verdacht en dat was reden genoeg om te bellen. Meerdere agenten gingen naar het terrein. In een afvalcontainer werden de twee aangetroffen. In de container lagen diverse kapot geknipte kabels en twee betonscharen. Daarop werden beide aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De 49-jarige vrouw bleek nog een gevangenisstraf van 15 dagen te moeten uitzitten. Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt. De man mocht het bureau weer verlaten. De vrouw zal vrijdag naar een gevangenis worden overgebracht.