FC Groningen doorbreekt slechte reeks; ADO vindt Sergio op zijn Padt

DEN HAAG – FC Groningen wist zondagmiddag een nieuw negatief record van zeven nederlagen op rij te voorkomen. In Den Haag werd met 0-1 gewonnen van ADO door een snoeiharde vrije trap van aanvoerder Rasmus Lindgren in de 75e minuut.

Lange tijd zag het er slecht uit voor de noordelingen. Meerdere malen wist ADO-spits Mike Havenaar op het Groningse doel te koppen. Telkens vond de lange spits de uitstekend keepende doelman Sergio Padt op zijn weg.

Na de openingsfase leek Groningen iets sterker te worden en kwam het er af en toe uit. Totdat Michael de Leeuw een overdreven rode kaart kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis na provoceren van ADO-verdediger Tom Beugelsdijk.

Na rust leek ADO op jacht te gaan naar de drie punten. Kans op kans werd er gecreëerd tegen het tiental Groningers. Padt bleek echter onklopbaar en leek een punt uit het vuur te slepen voor zijn ploeg.

Op het moment dat het Haagse publiek klaar was met het aftellen richting het ‘Haags Kwartiertje’ kreeg FC Groningen een vrije trap op dertig meter van het doel van Martin Hansen. Lindgren schoot de vrije trap in één keer achter de doelman, die tot op dat moment nog weinig te doen had.

ADO probeerde daarna tevergeefs de gelijkmaker te forceren. FC Groningen groef zich in en bracht met Devisio Payne nog een extra verdediger in het veld. Doordat ADO in blessuretijd de bal wederom niet in het lege doel achter de uitgekomen Padt wist te krijgen, was de zwaarbevochten overwinning een feit. Door de overwinning mag FC Groningen nog voorzichtig naar het linkerrijtje kijken.