600 deelnemers aan de start bij eerste LEGiO-run in Grootegast

GROOTEGAST – De eerste editie van de LEGiO-run in Grootegast zit erop. Op het Marktplein in Grootegast klonk zaterdagmiddag het startschot. Precies 600 deelnemers verschenen aan de start voor de 10 kilometer, 5 kilometer of de Funrun.

Het prachtige weer heeft bijgedragen aan een fantastische eerste editie van dit hardloopevenement in het centrum van Grootegast. Om 13:00 trapten de kleintjes af met de Funrun van 600 meter. Met knalrode gezichten kwamen de deelnemers al heel snel over de finish waar ze apetrots een medaille in ontvangst namen.

Tijdelijk wethouder Elly Pastoor gaf het startschot voor de 10 kilometer. Deze afstand was de wedstrijdloop van Loopcircuit Noord-Nederland en werd bij de mannen gewonnen door Ben Stellingwerf. Bertha Bruggenkamp werd bij de vrouwen eerste. De 5 kilometer was de favoriete afstand en werd als laatste afstand door ruim 250 deelnemers gelopen.

Met een bomvol Marktplein en veel kijkers bij de start en finish kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie van de LEGiO-run.