De Leeuw naar Amerika; Limbombe komt niet; Hoekstra tweede assistent Faber

GRONINGEN – Naar alle waarschijnlijkheid wordt Peter Hoekstra komend seizoen toegevoegd aan de technische staf van FC Groningen. De oud-aanvaller lijkt de rol van tweede assistent te gaan vervullen onder de nieuwe hoofdtrainer Ernest Faber.

De technische vleugelspeler van weleer is op dit moment nog trainer van de A-junioren van FC Groningen.

Michael de Leeuw

Aanvaller Michael de Leeuw staat opnieuw in de belangstelling van het Amerikaanse Chicago Fire. Afgelopen winter meldde de club van Kappelhof zich ook al voor de Leeuw, FC Groningen vond het bod toentertijd te laag.

Na dit seizoen is het contract van de Leeuw bij de FC ten einde. Hij heeft een nieuw aanbod van de Groningers in beraad, maar lijkt nu dus ook te kunnen kiezen voor een buitenlands avontuur.

Limbombe

De Belgische smaakmaker van NEC, Anthony Limbombe, komt na de zomer niet naar het noorden. Dat bevestigde de buitenspeler zondagmiddag na de wedstrijd tegen Vitesse aan FOX.

Er gaan geruchten dat in het kielzog van trainer Faber een aantal NEC-spelers ook de overstap naar Groningen zullen maken. In de wandelgangen leek het ook om Limbombe te gaan. De Belg zegt zelf achter andere plannen te hebben na de zomer.