‘Verrassend Groningen’ komt met wekelijkse stadswandelingen

GRONINGEN – Altijd Groningen al eens willen ontdekken op een boeiende manier? In de periode van april tot en met oktober verzorgen de stadsgidsen van Gilde voor belangstellenden de stadswandeling Verrassend Groningen door het historische centrum van Groningen.

De wandeling start elke donderdag om 14.00 uur vanaf de voet van de Martinitoren. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Korter kan ook.

De stadsgidsen verzorgen – op afspraak – een groot aantal andere wandelingen, zoals wijkwandelingen, hofjeswandelingen en beeldenwandelingen. Of wandelingen met een thema, zoals jugendstil.

De Gilde Stadsgidsen organiseren ook stadswandelingen voor mensen die slecht zien of blind zijn. Uitgangspunt is dat de deelnemers een beeld van de stad krijgen door de verhalen van de gidsen, maar vooral door zelf te voelen. De gidsen wandelen één op één: één begeleider op één persoon met een visuele beperking. Op afspraak.

Informatie bij coördinator Dineke Medema. Bel 06–1891 0074, of mail dinekemedema@home.nl.