WVV verliest koppositie; GVAV onderuit bij ZNC; Stadspark overtuigend langs Siddeburen

REGIO – In de zondag eerste klasse F leed WVV op eigen veld een gevoelige nederlaag tegen vv Emmen. De Winschoters verloren niet alleen de wedstrijd, maar ook de koppositie. SVBO is de nieuwe koploper.

Nieuw Buinen wist knap met 0-5 te winnen uit bij Germanicus, terwijl de donkere wolken boven Hoogezand steeds donkerder worden. Op eigen veld was mede-laagvlieger Bergum te sterk voor vv Hoogezand.

GRC Groningen deed in de tweede klasse L wat het moest doen. De ploeg won met 2-1 van subtopper Valthermond en blijft fier aan kop. Noordster en degradatiekandidaat Noordster maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. De Pekelders trokken uiteindelijk aan het langste eind met 4-6. GVAV ging met 2-0 onderuit in Zuidbroek tegen ZNC, en Helpman deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door van concurrent Dalen te winnen.

Een ‘rodekaartenrijke’ zondagmiddag in de derde klasse C. Veendam 1894 eindigde de wedstrijd met negen man tegen ASVB en verloor met 4-2. Ook een rode kaart in Sappemeer, alwaar HSC met 0-2 verloor van Heiligerlee en moet uitkijken niet verder af te glijden. Muntendam wist de burenruzie met Wildervank winnende af te sluiten. In Muntendam werd het 2-0. Koploper SC Stadspark was met 7-0 te sterk voor Siddeburen en Lewenborg won met 0-1 uit bij Velocitas.