Doek valt voor scholen in Westerbroek en Kiel-Windeweer

WESTERBROEK/KIEL-WINDEWEER – De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft het college toestemming gegeven om met de Jan Ligthartschool in Westerbroek en de J. Albrondaschool in Kiel-Windeweer te spreken over de sluiting van beide scholen. Daarmee lijkt er een einde te komen aan het bestaan van beide scholen.

Volgens de belaste wethouder Erik Drenth zitten bij de scholen straks vier klassen in één lokaal met één leerkracht. Geld voor extra personeel is er niet, dus zal de kwaliteit van het onderwijs blijven afnemen.

De dorpen zijn zelf niet van plan zich zomaar neer te leggen bij de plannen van het college. De ouders van de kinderen overwegen zich aan te sluiten bij de Verenigde Zelfstandige Dorpscholen (VZD), een vereniging voor kleine scholen die onder één bestuur vallen. In een brief naar staatsecretaris Sander Dekker hebben de ouders deze aanvraag gedaan. Of dit initiatief haalbaar is, moet de komende weken blijken.

Wethouder Drenth van Hoogezand-Sappemeer wil na de zomer toe naar een sluiting van de scholen.