Oldambt buigt zich over komst FOC naar Winschoten

WINSCHOTEN – Volgende week besluit het college van B en W van de gemeente Oldambt of zij het traject richting een Factory Outlet Center (FOC) willen doorzetten.

Momenteel buigen ambtenaren zich over de haalbaarheid van een FOC in Winschoten. Bij de komst van een groot center rijzen er vele vragen. Hoeveel extra verkeer komt erbij kijken? Is er voldoende parkeergelegenheid? Wat zijn de gevolgen voor de eigen binnenstad en omliggende plaatsen. Kortom, een belangrijk besluit waarbij het college niet over één nacht ijs wil gaan.

Naast Winschoten komt er ook een FOC in Assen. Ook daar werd destijds lang over gediscussieerd. Naar verwachting gaan de plannen aldaar veel banen kosten in de omliggende plaatsen, zoals Roden en Zuidlaren. Ook Groningse ondernemers vrezen een terugval in inkomsten als er 30 autominuten verderop goedkoop ingekocht kan worden. Een FOC in Winschoten maakt de situatie er niet beter op voor Groninger kledingzaken.

 

Foto: Google Streetview