Podium New Attraction Dans garantie voor spectaculaire dansavond

GRONINGEN – Onder leiding van host en DJ Iwan Easjas, ook wel bekend als Mr. Madpac, presenteert Podium New Attraction Dans een spectaculaire dansavond met de dansgroepen Rock Paper Sisters, Mad Monkeyz, Little Tigers, Project Sedap, She Wolfs, G the Alien en twee Urban House Groningen producties genaamd SHAN en STIGMA.

SHAN

Mohamed Yusuf Boss, artistiek programmeur en danser/maker bij Urban House Groningen presenteert tijdens Podium New Attraction dans zijn solo genaamd 5 (SHAN) over hoe het was om in 1989 samen met zijn moeder, broertjes en zusjes van Somalië naar Nederland te vluchten en hoe het zijn familie daarna verging.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn moeder. Het is een belichaming van wat hij denkt dat zich in haar hoofd heeft afgespeeld en hoe zij zich daarbij voelde.
Deze solo stond ook in het programma van Club Guy & Roni Weekend Break festival (10-11 maart).

STIGMA

Deze korte voorstelling is gemaakt door choreografen Donna Chittick, Mohamed Yusuf Boss en Lucas Winkel. Ze zijn een weekend de studio ingedoken met dansers Ser, Janiro, Grace, Irma, Centa, Yentl, Juersson en Pascal.

Dit weekend is er gewerkt vanuit het thema stigma’s en vooroordelen met als resultaat een voorstelling waar in de dansers als individu starten en door stigma’s tot groep gevormd worden.

Deze voorstelling stond als voorprogramma van de dansvoorstelling Built It van Alida Dors in de Oosterpoort (24 maart).

Datum: Zondag 10 april
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
Deur open vanaf 19.00 uur
Plaats: Simplon, Boterdiep 69, Groningen
Prijs: € 2,50
Tickets bij de deur