Fietsecoduct Meedenpad geopend voor fietsers en voetgangers

GRONINGEN – Het nieuwe fietsecoduct bij het Meedenpad over de Oostelijke Ringweg is vanaf vrijdagmiddag 8 april weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

In de afgelopen weken heeft de aannemer Roelofs de nog benodigde werkzaamheden afgerond.

Het nieuwe fietsecoduct is op 12 maart succesvol op zijn plek ingereden en ingehesen. Fietsers en voetgangers konden er toen niet gelijk overheen, onder meer vanwege asfalteringswerkzaamheden die nog uitgevoerd moesten worden.

Fietsecoducten

Nu zijn zowel het Stadswegviaduct en het viaduct bij het eedenpad vervangen door nieuwe modern vormgegeven fietsecoducten. Op het viaduct ligt nu ook een ecostrook om de ecologische hoofdstructuur in dit gedeelte van de stad te versterken. Op deze manier kunnen kleine dieren op een veilige manier de ringweg oversteken.

 

Afbeelding: RingGroningen.nl