Groningen actualiseert Vestigingenregister

GRONINGEN – De gemeente gaat de 16.000 bedrijven en instellingen in Groningen vragen hun actuele gegevens door te geven aan het Vestigingenregister.

In het Vestigingenregister houden gemeenten data bij over locatie, functies, banen, eventuele vacatures en dergelijke. Onderzoek & Statistiek voert dit onderzoek uit in opdracht van het stadsbestuur. Met een internet-vragenlijst kunnen bedrijven en instellingen hun gegevens controleren.

Wethouder Economische Zaken Joost van Keulen: ‘Het Vestigingenregister geeft ons een duidelijk beeld hoe het ervoor staat met de Groningse economie. Dat is belangrijke informatie waar wij ons economisch beleid voor een groot deel op baseren. Ik verwacht dan ook dat bedrijven en instellingen er even voor gaan zitten om hun gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen. Dat waarderen we zeer.’

Elke vestiging krijgt een persoonlijke inlogcode met wachtwoord. Op de website vestigingenregister.nl staat een vragenlijst klaar. Voor bedrijven en instellingen die het liever schriftelijk invullen is een papieren vragenlijst beschikbaar. Naast informatie over het bedrijf zelf, stelt Onderzoek & Statistiek ook een aantal vragen over stadsdistributie, innovatie en verhuisplannen.

Het verzamelen, corrigeren en bijhouden van deze informatie is tijdrovend werk. Na de mail en de brief met het verzoek om de data te controleren, gaat vanaf medio mei een belteam actief bedrijven en instellingen benaderen om hulp aan te bieden.