SKSG Roezemoes mag zich ‘SKSG Masterchef 2016’ noemen

GRONINGEN – Ruim 3.000 kinderen van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) hebben zich in maart bezig gehouden met het thema Koken & Voerding. “Heel SKSG bakt” was dan ook een passende titel geweest.

Met allemaal een eigen schort om en koksmuts op werden de meest uiteenlopende gerechten bereid. Van meelwormenpannenkoeken tot sprinkhanenkoekjes, van Hollandse pot tot overzeese culinaire hoogstandjes. Creatieve kinderen kennen geen grenzen.

Afgelopen week vond de grand finale plaats, de Cupcaketaartenbakwedstrijd. Alle BSO-groepen konden hun mooiste baksel inzenden naar de locatie SKSG Krullevaar in Meerstad. Daar maakte een kinderjury onder begeleiding van Serena Solari (de vrouw die heel Holland aan de bakplaat heeft weten te krijgen) de winnende BSO-groep bekend.

En de winnaar werd SKSG Roezemoes (een van de BSO-locaties van SKSG in de Oosterpoort). Deze groep mag zich SKSG Masterchef 2016 noemen. De prijs: “een gerecht bereiden in de Jumbo Euroborg voor de eerste selectie van FC Groningen onder leiding van een diëtist en een chefkok, wordt over enkele weken verzilverd.

Koken & Voeding is een van de vijf thema’s waar SKSG jaarlijks een maandprogramma aan wijdt. De andere vier BSO-thema’s zijn: Sport & Beweging (mei), Natuur & Duurzaamheid (juni), Kunst & Cultuur (oktober) en Wetenschap & Techniek (november). Ook deze thema’s eindigen bijna allemaal in een grand finale.

Ter ondersteuning van de thema-activiteiten zijn door SKSG samenwerkingsverbanden aangegaan met onder meer: Staatsbosbeheer, De Jonge Onderzoekers, FC Groningen, Startup Kid, Menzis, Martiniplaza en BijVrijdag.