Café Sid Bie de Buren betrapt op schenken van alcohol aan minderjarigen

SIDDEBUREN – Tijdens een controle op vrijdag 1 april hebben opsporingsambtenaren van de gemeente Slochteren geconstateerd dat er in het café ‘Sid Bie de Buren’ alcoholhoudende dranken werden verstrekt aan minderjarigen.

Burgemeester Geert-Jan ten Brink van Slochteren heeft de eigenaar van het café per brief laten weten deze overtreding van de Drank- en Horecawet als zeer ernstig te beschouwen. Tevens gaat de burgemeester ervan uit dat de kroegbaas onmiddellijk stopt met de overtredingen.

Mocht in de toekomst toch blijken dat er in het café nog steeds alcohol aan minderjarigen geschonken wordt, dan riskeert Sid Bie de Buren een dwangsom van 8.000 euro. De straffen kunnen oplopen tot het intrekken van de vergunning om drank te schenken.