Eerste etappe Energiewacht Tour prooi voor Boels-Dolmans

GRONINGEN (NED) wielrennenDe zesde editie van de Energiewachttour voor vrouwen ging van start met een ploegentijdrit met start en finish op de Vismarkt

GRONINGEN – De eerste etappe van de Energiewacht Tour was een prooi voor de ploeg van Boels-Dolmans. Zij bleken de snelste in de ploegentijdrit over 11,3 kilometer.

De formatie van Danny Stam bleef  in Groningen wereldkampioen Canyon-Sram twintig seconden voor. Orica-AIS had nog een seconde extra nodig als derde. Ellen van Dijk kwam bij Boels-Dolmans als eerste over de meet, de wereldkampioene van Florence 2013 start daarom donderdag in Winsum in de gele leiderstrui. “Het draaide vanaf het begin goed bij ons, maar je bent natuurlijk ook afhankelijk van hoe de tegenstand het doet. Maar het gevoel was goed, we hebben een efficiënte ploegentijdrit gereden waarbij we uiteindelijk met vier rensters overbleven richting de finish. Ik heb zeker ambities om hier de eindzege te veroveren en start ook zaterdag in de individuele tijdrit met ambities. Als ook dat goed gaat, dan ben ik zeker kansrijk” aldus de oud-winnares.

Ploegleider Danny Stam van Boels-Dolmans was tevreden. “Het is onze eerste zege op dit onderdeel. We willen graag wereldkampioen ploegentijdrit worden en dan is dit zeker een stap in de goede richting. Al is deze tijdrit vanwege de lengte en de periode in het seizoen uiteraard niet te vergelijken. Het geeft geen garanties voor het WK, maar het is zeker goed voor ons vertrouwen.” Bij de junior-vrouwen won Restore, hun renster Kirstie van Haaften gaat aan de leiding na de eerste dag.