100x Burnet in het groenwit

GRONINGEN – Lorenzo Burnet trekt aankomende zondag voor de honderdste keer het shirt van FC Groningen. De verdediger is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen in Groningse dienst is de enige selectiespeler die ook de vorige wedstrijd tegen de Superboeren in het seizoen 2011/2012 voor FC Groningen in Euroborg speelde.

Naast Burnet stond er nog een selectiespeler van het huidige FC Groningen op het veld tijdens dat eerdere duel tegen De Graafschap. Michael de Leeuw speelde bij de ploeg uit Overijssel. De Leeuw kreeg vorige week tegen ADO de rode kaart, maar mag vanwege strafvermindering zondag wel spelen. “Daar ben ik blij mee, maar ik vind het ook terecht,” vertelt De Leeuw. “Anders waren wij ook niet in beroep gegaan, maar dan moet het natuurlijk nog wel gebeuren. Ik vond de straf te zwaar en gelukkig dacht de KNVB daar uiteindelijk ook zo over. Gelukkig kan ik spelen en ik vind dat ook wel rechtvaardig.”