Haren houdt alle opties open: ‘Raad stemt in met tweesporenplan’

HAREN – Na flink wat van getouwtrek tussen de raadsleden van Haren onderling, het college en Gedeputeerde Patrick Brouns lijkt Haren de gulden middenweg gevonden te hebben. Donderdagavond stemde de voltallige gemeenteraad alsnog in met het tweesporenplan waarbij Haren de haalbaarheid van de gewilde zelfstandigheid gaat onderzoeken én aanschuift bij de gesprekken met Ten Boer en Groningen.

Voor 1 juni gaan twee rapporten gemaakt worden. In eentje zal een antwoord gegeven worden op de vraag hoe Haren zelfstandig denkt te blijven. Het andere rapport zal de fusie beschrijven met de andere twee gemeenten.

Als beide rapporten klaar zijn zal er, samen met de provincie, gekeken worden naar de beste optie. Het college van Haren heeft de voorkeur om op eigen benen te blijven staan, de oppositie vindt dat beide opties goed afgewogen moeten worden zodat er een verstandige keuze gemaakt kan worden.