School Kiel-Windeweer stuurt brandbrief naar staatssecretaris Dekker

KIEL-WINDEWEER – De projectgroep “Behoud J. Albrondaschool” in Kiel-Windeweer heeft een dringende brief gestuurd naar staatsecretaris Sander Dekker. In de brief vraagt de projectgroep aan de staatssecretaris of deze de opheffingsnorm wil aanpassen zodat de school kan blijven bestaan.

Uit een enquête onder de ouders is gebleken dat ook zij willen dat de laatste school in Kiel-Windeweer blijft bestaan. Een sluiting van de school leidt volgens de groep tot veel onrust in het dorp en zorgt voor een grotere leegloop dan nu al het geval is.

De projectgroep zegt dat de problemen ook zijn ontstaan doordat de gemeente Hoogezand-Sappemeer verzuimt heeft om de verschillende opheffingsnormen toe te passen voor stedelijk en landelijk gebied. Zo moet een school in bebouwd Haren bijvoorbeeld 143 leerlingen hebben, terwijl in landelijk Haren er een norm van 29 leerlingen wordt gehanteerd. Volgens deze regeling had de J. Albrondaschool in Kiel-Windeweer gered kunnen worden.

Naast het verzoek aan de staatssecretaris heeft de groep nog een hangijzer in het vuur. Er wordt nog altijd aansluiting gezocht met de Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen (VZD). Een vereniging die kleine scholen in gemeenschappen behoudt door ze onder één bestuur te plaatsen. Daarmee zijn al veel kleine scholen die als laatste zijn overgebleven in hun regio gered van een sluiting.

 

Foto: Google Streetview