Stevig verlies voor SV Bedum; VEV’67 richting kampioenschap; FC Grootegast herstelt zich

VOETBAL – In de eerste klasse E wisten koploper Balk en achtervolger Oranje Nassau Groningen hun wedstrijden te winnen. Balk won uit bij de Leeuwarder Zwaluwen met 0-2, Oranje Nassau won de spannende thuiswedstrijd tegen BCV met 3-2. SV Bedum liet zich een zwaar verlies in de maag splitsen. D’Olde Veste bleek met 7-1 te sterk voor de Bedumers.

VEV’67 gaat in de tweede klasse I af op het kampioenschap. De Leekster waren met 4-0 veel te sterk voor middenmoter Be Quick Dokkum. Ook Zuidhorn was zaterdag in vorm. Op eigen veld wonnen de groenhemden met 2-0 van ONT en pakken daarmee de derde plaats in de klasse 2I.

Na een spannende wedstrijd stelde FC Grootegast orde op zaken. De koploper keek halverwege de wedstrijd tegen een 3-1 achterstand aan bij Dokkum. Uiteindelijk wonnen de Grootegasters hun uitwedstrijd met 3-5. Door een uitglijder van runner-up Wykels Hallum, pakt SV Marum de twee plaats over van de Friezen. De Marummers wisten verdiend de punten mee te nemen uit Friesland waar de Friese Boys met 0-3 werd verslagen.

In de klasse 3C gaan vv Groningen en Pelikaan S uitmaken wie er kampioen wordt. De twee ploegen worden gescheiden door één punt in het voordeel van de Groningers. Nummer drie Loppersum volgt inmiddels op een grote afstand van 16 punten op de Oostwolders. Zowel vv Groningen als Pelikaan S wisten zaterdag drie punten bij te schrijven. Glimmen bleek geen partij voor vv Groningen, 3-0. Pelikaan S schoot zes keer raak tegen Lycurgus, 2-6.