Verdachte gooit vuurwapen weg bij vlucht

GRONINGEN – Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige man uit Groningen aangehouden in het centrum van Groningen. Net voor de aanhouding gooide de man een vuurwapen weg.

Een omstander sprak twee agenten aan. Hij vertelde dat een nog onbekende man zich vervelend zou hebben gedragen tegen drie jonge vrouwen bij de Westerhaven. Hij zou ze onder meer hebben gespuugd. Op basis van het signalement hebben de agenten de verdachte aangesproken op de Vismarkt. Bij controle bleek dat hij nog een openstaande boete had. De verdachte moest nog 7 dagen zitten. Toen hij dit hoorde, is hij er vandoor gerend in de richting van het centrum. Hij gooide onderweg iets weg in een mandje van een fiets.

Het bleek te gaan om een vuurwapen. Deze is in beslag genomen. De verdachte is kort daarna aangehouden in de omgeving van de Grote Markt en ingesloten voor verhoor. De politie is nog op zoek naar getuigen van dit voorval, ook zouden zij graag de drie meiden spreken die met de man in aanraking zijn gekomen.