Bijzonder echtpaar showt ‘Potjes en Dekseltjes’ in Zuidbroek

ZUIDBROEK – Vanaf zaterdag 16 april is in het station Zuidbroek een bijzondere mini-expositie te zien. Op de entresol van het museumstation kunt u kennismaken met de hobby van het Zuidbroekster echtbaar Prins.

Hilda is bezig met keramiek, zij vindt klei een heerlijk materiaal om mee te werken, om het met de handen te vormen. Ze kan zich dan ook niet voorstellen dat ze er ooit genoeg van zou krijgen om met klei en verschillende technieken te experimenteren. Jur is bezig met hout. Hij heeft een cursus houtdraaien gevolgd en na vele uren oefenen worden de resultaten steeds beter. Hout is een fijn materiaal om mee te werken. Elke soort hout heeft een eigen structuur.

En op ieder potje past een dekseltje. Zo maakt Hilda de potjes van klei en Jur het bijbehorende dekseltje van hout. In het station zijn tot en met 3 juli diverse creaties van het stel te zien en zelfs te koop.

Het bezoek aan deze bijzondere expositie is bij de entreeprijs van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum inbegrepen. In het museum kunt u bovendien nog tot en met 29 mei de expositie ‘NOLS – Spoor Jan en de Noordoosterlocaal-Spoorweg’ bekijken. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.