Haren en Ter Apel verliezen Scapino-filiaal

HAREN/TER APEL – Na het faillissement van schoenengigant Scapino in december heeft de nieuwe eigenaar Henk Ziengs de doorstart bijna afgerond. Het is de ondernemer gelukt om 165 van de 197 winkels op te houden in Nederland.

In de provincie Groningen lijken de meeste filialen te blijven bestaan. Alleen Haren en Ter Apel verliezen hun Scapino. Ziengs meldt dat deze winkels gaan sluiten.

Scapino gaat investeren in de formule en in de winkels. Ook online wordt Scapino de komende tijd nog meer zichtbaar. De nadruk wordt gelegd op kwalitatief goede schoenen voor het hele gezin. Daarnaast worden sport en outdoor nog belangrijker binnen de formule. Scapino blijft in de toekomst nieuwe winkels openen.

Saillant detail; Henk Ziengs, oud eigenaar en oprichter van Scapino, heeft het bedrijf 19 jaar geleden verkocht alvorens het begin dit jaar weer terug te kopen.