Stadskanaal biedt COA noodopvang aan voor asielzoekers

STADSKANAAL – Stadskanaal heeft twee locaties aangeboden bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) die kunnen fungeren als tijdelijke noodopvang. Het COA bestudeerd momenteel de locaties en zal snel met een voorkeur komen, waarna de gemeente de omwonenden van deze locatie gaan inlichten.

De noodopvang zou maximaal 450 vluchtelingen moeten huisvesten, voornamelijk statushouders die in afwachting zijn van een vaste woonruimte. Dit ondanks de vraag van het COA om een opvang te realiseren voor 1000 asielzoekers, net zoals momenteel in Beerta staat.

Voor grootschalige opvang lijkt in politiek Stadskanaal geen draagvlak te zijn, gelet op het feit dat er in Musselkanaal al een permanent asielzoekerscentrum staat voor 500 vluchtelingen.