Zelenka en Mozart tezamen in Hippolytuskerk Middelstum

MIDDELSTUM – Culturele Raad Middelstum organiseert op 24 april 2016 een concert van Mozart en Zelenka genaamd ‘Retour Praag’. De uitvoering ligt in handen van Koor en orkest Diletto Musicale onder leiding van Pauline Kostense.

Mozart en Zelenka, een vreemde combinatie? Welnee! Praag was het walhalla voor nieuwe muziekstijlen in de achttiende eeuw. Hier boekte Zelenka (geboren 1679 vlak bij Praag) zijn eerste grote succes. Mozart op zijn beurt, kwam meerdere keren terug naar Praag om er zijn opera’s uit te voeren. De muziek van de nog steeds onbekende componist J.D. Zelenka is rijk, harmonisch interessant en contrapuntisch van zeer hoog niveau. Totaal eigen is zijn vooruitlopen op de ‘galante’ stijl al begin 18e eeuw.

Om dat te laten horen wordt de combinatie met Mozart gemaakt. Het fluitconcert in G is zelden uitgevoerd op een traverso met barokorkest. Soliste hierbij is Emma Elkinson. Van Zelenka zijn de smeekbede ‘Litaniae Xaverianae’, serenade ‘Il Diamante’ en de Missa Omnium Sanctorum te horen.

Agnes van Laar – Sopraan en Han Warmelink – tenor
Plaats: Hippolytuskerk, Concordiaplein 1, 9991BB Middelstum
Aanvang: 15.30 uur
Entree: € 20, donateurs € 15 en jongeren t/m 16 jr € 7,50

Meer info op www.centrumvooroudemuziekendans.nl en www.cultureleraad-middelstum.nl
Reserveren aanbevolen: 0595-551604 of info@cultureleraad-middelstum.nl