Wethouder Nederveen opent zorggebouw in Aduard

ADUARD –Wethouder Bert Nederveen opende vorige week het nieuwe ‘moderne’ woonzorggebouw Adewerth in Aduard. Door samen met bewoner Jona Wesselman de vlag te hijsen werd het gebouw officieel geopend. Officieel, want officieus zaten de bewoners van het zorggebouw al op hun plek. Twaalf van de veertien gerealiseerde appartementen zijn inmiddels bewoond.

Adewerth, zo heet het woonzorggebouw in het voormalige schoolgebouw aan de Schoolstraat in Aduard. De architect, Tim Vermeend, is er in geslaagd de sfeer van het oude gebouw te behouden en tegelijk een modern woonzorggebouw te realiseren. Naast de 12 appartementen en 2 studio’s, zijn er algemene ruimten gemaakt zoals een gezamenlijke huiskamer, een waskamer en ruimtes voor de begeleiding en slaapwacht. 24 uur per dag is er begeleiding aanwezig. Een mooie nieuwe bestemming voor dit beeldbepalende gebouw, waarmee voorzien wordt in de behoefte van beschermde woonplekken. Wethouder Nederveen geeft aan dat ook de gemeente blij is met de nieuwe bestemming. ”Natuurlijk is het mooi dat dit schoolgebouw in het hart van het dorp weer gebruikt wordt. Maar dat het zo’n fraai woonzorggebouw is geworden, maakt het wel heel speciaal.”

De huurappartementen en studio’s in Adewerth worden geëxploiteerd door WoonParadij bv. De zorg en begeleiding zijn in handen van begeleiders van Hoeve Paradij. Het is een initiatief van de familie Jongeling, eigenaren van Zorgboerderij Hoeve Paradij, waar jongeren vanaf 8 jaar met een beperking kunnen logeren. In het woonzorggebouw in Aduard kunnen jongeren daadwerkelijk gaan wonen.