Noorderpoort Jaarprijs voor Mirthe Oosting

GRONINGEN – Mirthe Oosting heeft de Noorderpoort Jaarprijs 2016 gewonnen. De student International Business Studies bij Noorderpoort Business & Administratie ontving deze prijs dinsdag 12 april uit handen van Hans Nijland, directeur van FC Groningen. Hans Nijland was vooral te spreken over haar ondernemingsdrang die geen grenzen lijkt te kennen.

De Noorderpoort Jaarprijs werd dinsdag 12 april voor de achttiende keer uitgereikt aan een student van Noorderpoort, die uitblinkt in passie, vakmanschap, betrokkenheid en/of creativiteit. In totaal waren er twaalf studenten van verschillende scholen van Noorderpoort genomineerd voor de Noorderpoort Jaarprijs. De 18-jarig Mirthe Oosting ging er uiteindelijk met de grote prijs vandoor.

mirthe oosting

Gepassioneerde vakvrouw

Volgens de jury is Mirthe een gepassioneerde vakvrouw die weet wat ze wil en hard werkt om haar doelen te bereiken. Ze is een maatschappelijk betrokken en nuchtere doorzetter die zich door tegenslagen niet snel uit het veld laat slaan. Mirthe vertegenwoordigt Noorderpoort bij de verkiezing van Uitblinker 2016 van Dit is MBO.

De uitreiking vond plaats in een afgeladen MartiniPlaza. De organisatie van het avondvullende programma lag in handen van studenten van Noorderpoort die zorgdroegen voor de vrolijke presentatie, opzwepende muziek en spectaculaire dans.

Winnaar Steps to my Future

Naast de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs 2016 werd ook de winnaar bekend gemaakt van de internationale wedstrijd Steps to my Future. De studenten van Noorderpoort Technologie & ICT hebben met hun beroepenfilm over Men of Steel gewonnen. Zij gaan Noorderpoort vertegenwoordigen op Europees niveau tijdens de wedstrijden van Good Guidance.