Oldambt in gesprek met inwoners over azc

WINSCHOTEN – Honderden buurtbewoners hebben dinsdagavond de bijeenkomst in de Tramwerkplaats bezocht waarbij de gemeente Oldambt de plannen presenteerde voor een nieuw asielzoekerscentrum aan de Udesweg in Winschoten.

Grootste struikelblokken voor de buurtbewoners zijn het aantal asielzoekers dat de gemeente wil opvangen en de tijdsduur van de opvang. Oldambt wil 1000 vluchtelingen opvangen voor minimaal tien jaar. Volgens de buurt is duizend asielzoekers te veel. Bovendien zijn ze bang dat ‘minimaal’ tien jaar al snel permanent wordt.

Diverse raadsleden waren aanwezig op de bijeenkomst om met de buurtbewoners te praten. Ook het Kameraadschap Noord Nederland was aanwezig. Zij demonstreerden buiten de Tramwerkplaats met een spandoek waarop stond geschreven ‘Winschoten zegt nee tegen het azc’.

Volgende week woensdag is er een bijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente Oldambt. Op 10 mei besluit het college of het de plannen voor een azc aan Udesweg definitief door wil zetten. De gemeenteraad zal dan in juni beslissen of het college de plannen ook kan uitvoeren.