Timmerfabriek uit Slochteren krijgt steun van Provincie

SLOCHTEREN – Een subsidie van 50.000 euro van de provincie Groningen moet Timmer- en meubelfabriek Harryvan BV uit Slochteren helpen met het verbeteren van het productieproces van kozijnen.

Nu is het maken van kozijnen nog een ingewikkeld proces waarbij vijf verschillende bewerkingen op verschillende machines moeten worden uitgevoerd. Met behulp van de subsidie investeert het bedrijf in een bewerkingscentrum dat deze bewerkingen integreert en volautomatisch uitvoert. Hierdoor neemt de productiecapaciteit fors toe, waardoor het bedrijf in staat is de komende jaren verder te groeien en in de toekomst extra arbeidsplaatsen te realiseren.

Timmer- en meubelfabriek Harryvan BV is een familiebedrijf en houdt zich sinds 1930 bezig met de productie van kozijnen en interieurbouw. Het bewerkingscentrum werkt sneller, verbruikt minder energie en levert een nog betere productkwaliteit af. Hierdoor worden de levertijden korter, neemt de tevredenheid van de klant toe en verbeteren de arbeidsomstandigheden van de werknemers.

Naast de investering in het bewerkingscentrum investeert Harryvan in het opleiden van het personeel en in de aanpassing van de fabriekshal, waarna de plaatsing van het bewerkingscentrum kan worden uitgevoerd.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit het tweede Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.