CDA Statenlid Star bezorgt over uitgeput potje asbestsanering

PROVINCIE – Naar aanleiding van het bericht van asbestvanhetdak.nl heeft CDA Statenlid Jacob Klaas Star schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Uit het bericht blijkt dat het saneringsbudget van de provincie Groningen inmiddels uitgeput is. Dit terwijl het vanaf 2024 verboden is om nog asbest op het dak te hebben.

Star is benieuwd hoe het budget tot dusverre is verdeeld en wat er nu gaat gebeuren met de nieuwe aanvragen. “De hoeveelheid asbest en de bijkomende kosten van de sanering maken het voor onze inwoners, en met name ondernemers, maakt het tot een enorme opgave. De overheid kan niet anders dan de burgers blijven ondersteunen”, aldus Jacob Klaas Star.

Ook wil het Statenlid weten wat er met de vrijgekomen asbest gaat gebeuren.