Wandelen met het SHC langs de kunstwerken van Stadskanaal

STADSKANAAL – Op zondag 24 april aanstaande sluit het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal het seizoen van zondagmiddagactiviteiten af met een rondwandeling onder leiding van een gids.

Herman ter Veen, oud-beleidsmedewerker van de gemeente Stadskanaal en jarenlang betrokken bij het Streekhistorisch Centrum, neemt de deelnemers aan de wandeling mee langs de kunstwerken die de afgelopen jaren in het centrum van Stadskanaal zijn geplaatst. Deze beelden hebben veelal een link met de geschiedenis van de Kanaalstreek. Al wandelend zal daar dan ook over verteld worden.

De wandeling gaat van start bij de Eurobrug, op de hoek Hoofdkade-Stationslaan. Parkeren kan in de Stationslaan. Aanmelden is noodzakelijk: er kunnen maximaal 25 deelnemers mee. Aanmelden kan tijdens kantooruren via 0599-612649 of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl. De deelnamekosten bedragen € 2,50.

Bij de foto: ‘Ode aan de Veenkoloniale Vrouw’ van kunstenaar Gosse Dam op het Menistenplein in Stadskanaal.