‘Burgemeester Stadskanaal achter de bar voor kinderen in Guatemala’

STADSKANAAL – Baukje Galama, burgemeester van Stadskanaal, gaat zich tijdens Koningsdag inzetten voor het goede doel. De burgemeester gaat de bezoekers van de speciale happening voor kinderen in Guatemala van drankjes voorzien. Rotary Stadskanaal organiseert het evenement.

Rotary Stadskanaal zet zich in voor medische zorg en naschoolse opvang voor kinderen in Guatemala. Tijdens de drukbezochte Knoalster Nacht en Koningsdag wordt op het pleintje ‘naast de Bruna’ 24 uren lang getapt voor dit goede doel. De Rotaryclub hoopt op veel bezoekers. Aeilke Muthert vertelt dat het een ware happening wordt: ‘Er is live-muziek, zo verleent de Muziekschool Zuid-Groningen haar medewerking. We zetten onze waardevolle traditie voort en combineren het aangename met het nuttige’.

De link met Guatemala is gelegd via Vera van de Kolk. Deze twintiger uit Stadskanaal werkt sinds drie jaren in het Midden-Amerikaanse land. In de wereld behoort Guatemala tot de landen met de meest ondervoede kinderen. Vera is logopediste en verbonden aan de Tess Unlimited, een kleine Nederlandse organisatie. Deze stichting biedt dagelijks naschoolse opvang aan vijftig kinderen en verzorgt jaarlijks meer dan 200 operaties voor kinderen met een hazenlip. Deze kinderen wordt perspectief op een beter leven geboden door goede medische zorg en begeleiding.

In het team van Tess Unlimited werken een viertal jonge Nederlanders samen met Guatemalteken. Ze zijn voor hun werk afhankelijk van donaties en giften. Dit jaar kunnen ze daarbij zelfs rekenen op de steun van Baukje Galama. De burgemeester van Stadskanaal is één van de tappers die het publiek voorziet van een drankje. De Rotaryclub Stadskanaal hoopt op veel klanten. Aeilke Muthert: ‘We weten dat het geld goed besteed wordt. Met al die bijdragen kunnen veel kinderen concrete hulp krijgen. De Knoalster Nacht en Koningsdag worden als het aan ons ligt weer een groot succes’.

Foto: Logopedisten Margreet van der Laan uit Winschoten en Vera van de Kolk werkten samen in Guatemala