Politie rolt hennepkwekerijen op in Hoogezand en Bad Nieuweschans

HOOGEZAND/BAD NIEUWESCHANS – De politie heeft het vrijdagavond druk gehad met het oprollen van hennepkwekerijen. Zowel in Hoogezand als in Bad Nieuweschans werd een kwekerij aangetroffen in een woning en ontmanteld.

In Hoogezand trof de politie een hennepkwekerij aan in een woning aan de Van Ruusbroeckstraat. Na een tip vonden de  agenten 85 planten. Deze zijn opgeruimd en vernietigd. In de woning waren op dat moment geen personen aanwezig.

Aan de Rabenhauptstraat in Bad Nieuweschans werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Omwonenden ontdekten een beginnende woningbrand en schakelden de politie in. In de woning stonden 139 hennepplanten verdeeld over twee ruimten. Nadat het vuur geblust was werd de kwekerij ontmanteld.

De bewoner van het pand wordt binnenkort door de politie verhoord over het opzetten van de hennepkwekerij en het illegaal aftappen van elektriciteit.