Sarah Fawwaz uit Oude Pekela wint finale 5 mei-kinderlezing

OUDE PEKELA – De 10-jarige Sarah Fawwaz van de Feiko Clockschool uit Oude Pekela mag tijdens Bevrijdingsdag 5 mei in de Stadsschouwburg Groningen haar verhaal over vrijheid voordragen. De kinderlezing is onderdeel van de Nationale Viering Bevrijding 2016 in Groningen.

De finale van de 5 mei-kinderlezing vond vandaag plaats in het Provinciehuis Groningen. Deze finale werd georganiseerd door Stichting Poëziepaleis in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De afgelopen weken organiseerde het Poëziepaleis diverse workshops onder leiding van Schoolschrijver Corien Oranje. Zij begeleidde de kinderen in het schrijven van een verhaal over vrijheid.

Gedeputeerde Fleur Gräper reikte de prijs uit en prees Sarah om haar persoonlijke verhaal vanuit een  originele invalshoek. Met haar levendige voordracht wist Sarah de zaal meteen voor zich te winnen.

De Viering in de Stadsschouwburg op 5 mei is alleen toegankelijk op uitnodiging, wel is de Viering live te volgen op de NOS.

De 5 mei-kinderlezing is onderdeel van de Nationale Viering Bevrijding die ieder jaar in een andere provincie wordt gehouden. Dit jaar is de provincie Groningen hiervoor aangewezen. In aanloop naar 5 mei worden in deze provincie allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met bevrijding, vrijheid en onvrijheid. Eén van deze activiteiten is het ontbijt op de Grote Markt op 5 mei.