Kampioenschap en promotie voor herenteam Exstudiantes

GRONINGEN – Het eerste herenteam van volleybalclub A.S. Exstudiantes is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de Promotieklasse B. De heren mochten het kampioenschap vieren na de winst op Quinto Heren 1 in Sporthal Selwerd. En daarmee promoveren de heren naar de 3de divisie.

Coach Dennis Schepers: “We hadden ons aan het begin van het seizoen een duidelijk doel gesteld. We zijn ambitieus en met de ervaring van de heren leek promoveren binnen de mogelijkheden te liggen. Door het aantrekken van trainer Erik Noordijk hebben we het spel van de heren naar een hoger niveau kunnen trekken. Dat dit nu resulteert in het kampioenschap en daarmee het promoveren naar de derde divisie is geweldig!”

A.S. Exstudiantes Groningen Volleybal, de jonge Groningse volleybalvereniging voor alumni en young professionals, heeft met de promotie van Heren 1 een mooie stap gezet. Na oprichting in 2012, waarbij gestart werd met enkele damesteams, is de vereniging inmiddels uitgegroeid tot een gezellige en actieve vereniging met bijna 150 leden. Op dit moment bestaat de vereniging uit elf teams en nog steeds melden vele afgestudeerden zich met enthousiasme aan bij de club.

Voorzitter Ralph Lases: “Met de promotie van Heren 1 naar de 3de divisie, laten we zien dat we als jonge vereniging ook meedoen op het hogere niveau. Dit maakt de vereniging aantrekkelijk voor zowel de ervaren volleyballers, als de meer beginnende spelers. Voor de heren hebben we straks mogelijkheden om te spelen op 2de klasse tot 3de divisie niveau en voor de dames op 4de klasse tot 1e klasse niveau.”

Het doel van de vereniging voor komend seizoen is om de huidige teams weer met plezier te laten trainen en spelen. Wanneer er veel aanmeldingen zijn, dan sluit het bestuur de oprichting van een nieuw team niet uit. Voor meer informatie over meetrainen of aanmelding bij de vereniging kan contact gezocht worden met het bestuur via de website of via bestuursleden.volleybal.groningen@exstudiantes.nl.