Groninger Forum presenteert nieuwe serie opera’s

GRONINGEN – Het Groninger Forum presenteert voor het tweede seizoen op rij een serie klassieke opera’s en tijdloze balletvoorstellingen vanuit The Royal Opera House te Londen. Op maandag 25 april presenteren we in dit licht Donizetti’s Lucia di Lammermoor, op onze locatie aan het Hereplein in Groningen, aanvang 20.15 uur.

Royal Opera House live in het Groninger Forum

Nog nooit naar een opera of ballet geweest? Te duur, of te onbereikbaar? Zij die nog nooit naar een opera of ballet durfden, maar juist ook de echte kenners, worden met de serie ‘Royal Opera House Live’ op hun wenken bediend. Dit seizoen worden bij het Groninger Forum maar liefst zes opera’s en zes balletten van het Royal Opera House in Londen, voor één avond rechtstreeks uitgezonden. Een uitgelezen kans om het beste op modern opera- en balletgebied uit Londen te zien, maar dan in Groningen.

Lucia di Lammermoor

Lucia di Lammermoor vertelt het verhaal van een voortdurende vete tussen twee families in het 17-eeuwse Schotland met gruwelijke gevolgen voor twee jonge geliefden. Het bevat één der indringendste en meest buitensporige scènes in de operageschiedenis, en wordt algemeen beschouwd als een van Donizetti’s grootste werken. Deze opera is al meer dan tien jaar niet meer te zien geweest in het Royal Opera House, waardoor deze productie van Katie Mitchell des te belangrijker en opwindender zal zijn. De titelrol wordt gezongen door Diana Damrau, een expert in het colaratuur-repertoire, terwijl de Amerikaanse tenor Charles Castronovo, als de roekeloze en gepassioneerde Edgardo, haar geheime liefde speelt.

Royal Opera House live: Lucia di Lammermoor (opera)
Maandag 25 april, 20.15 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Groninger Forum, Hereplein 73, Groningen
Entree € 24,50 (incl. welkomstdrankje)
Kaarten zijn te koop op www.groningerforum.nl en bij de kassa van het Hereplein.