Selectie FC Groningen aanwezig bij finale Buurt Battle

GRONINGEN – Sportpark Corpus den Hoorn is woensdag 20 april het strijdtoneel van de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2016. Dit is de afsluiting van een acht weken durend project. De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen zal bij de finaledag, die om 15.00 uur begint en tot 18.00 uur duurt, aanwezig zijn.

Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vindt plaats in twaalf wijken.

De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale, komende woensdag.

VIP-arrangement

Elke wijk levert één of twee teams, die woensdag zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door de spelers van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar één winnend team komen en daarnaast zal ook de Rabobank Fair Play Cup weer worden uitgereikt. Deze winnaars krijgen een VIP-arrangement aangeboden voor de competitiewedstrijd FC Groningen – Heracles Almelo, op zondag 8 mei aanstaande.