Werkgroep Manna22 wil Rabbinaat in Winschoten behouden voor de toekomst

WINSCHOTEN – Al enige tijd is een kleine werkgroep, bestaande uit o.a. Willem Dresselhuys en Willem Vugteveen en enkele andere enthousiaste mensen, druk in de weer om het Rabbinaat in Winschoten voor de toekomst te behouden en het gebouw zijn eigen verhaal te laten vertellen.

Winschoten had voor de Tweede Wereldoorlog, op Amsterdam na, het grootste aantal Joodse bewoners. De werkgroep vindt het belangrijk dat dit onderdeel van de geschiedenis van Winschoten “levend” gehouden wordt. Maar niet alleen dit verleden wordt door de groep bewaakt, ook wordt er naar het heden en de toekomst gekeken.

De werkgroep zal op dinsdag 19 april officieel naar buiten treden onder de naam Manna22 en de plannen kenbaar maken. Met dit project zal het Rabbinaat een ontmoetingsplaats en bezinningsplaats voor iedereen worden. Op 4 en 5 mei zullen de eerste activiteiten in en rondom het Rabbinaat plaats vinden.