Acantus heeft nieuwe bestuurder; Anita Tijsma volgt Margriet Drijver op

Foto's voor nieuwe folders, website etc van Meander.

VEENDAM – Anita Tijsma is per 15 augustus 2016 benoemd als nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Acantus in Veendam. Zij volgt Margriet Drijver op die eind oktober 2015 aantrad als interim-bestuurder na het vertrek van Johan Krul.

Anita Tijsma is sinds 2005 directeur bij Zorggroep Meander. Daarvoor vervulde zij diverse functies bij zorgorganisaties, waaronder Icare en UMCG. De Raad van Commissarissen is verheugd over de komst van de nieuwe bestuurder. “Met de benoeming van Anita Tijsma heeft de organisatie iemand gevonden met een goede binding en veel ervaring in de regio”, aldus Max Bentum (RvC-lid).

Acantus kan volgens Anita Tijsma betekenisvol zijn bij het werken aan een goede en betaalbare woon- en leefomgeving: “De uitdagingen zijn enorm: vergrijzing, ontgroening en krimp en in Noord-Groningen ook de aardbevingsproblematiek. Ik vind het een prachtige opgave om hier, samen met medewerkers van Acantus, huurders en collega-organisaties, kansen in te creëren. Letterlijk en figuurlijk samen bouwen.”

Acantus is een woningcorporatie met ongeveer 13.000 woningen in Noordoost- en Oost-Groningen. Kenmerkend voor het gebied is de bevolkingsdaling, waardoor er steeds minder mensen in het gebied wonen. Acantus legt de focus op de kerntaak: het bieden van goede huisvesting voor mensen met een lager inkomen of met een zorgvraag.