FC Groningen boekt zakelijke overwinning op Roda JC

GRONINGEN – FC Groningen boekte dinsdagavond een zakelijk overwinning tegen Roda JC in de eigen Euroborg. In een weinig verheffende wedstrijd werd de ploeg uit Kerkrade met 1-0 verslagen.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en was gedurende de eerste helft ook de bovenliggende partij. Al na drie minuten moest Roda-keeper Benjamin van Leer ingrijpen op een afstandsschot van Jesper Drost. In de zeventiende minuut kreeg de noordelijke FC de volgende grote kans. Eerst Albert Rusnák en dan Drost kwamen echter net te kort om de goede voorzet van Oussama Idrissi binnen te tikken.

Na rust bracht Erwin van de Looi de licht geblesseerden Alexander Sørloth en Simon Tibbling in het veld voor Danny Hoesen en Juninho Bacuna. Tot beter voetbal leidde dat niet. Toch ontwikkelde FC Groningen na een uur spelen iets meer druk op de verdediging van de bezoekers uit Kerkrade. In de 66e minuut wist Rusnák de verdiende voorsprong op het scorebord te zetten, 1-0.

De Groningers leken het daarna wel best te vinden, terwijl Roda JC weinig uitgespeelde kansen wist te creëren. Tien minuten voor tijd keerde vleugelspeler Bryan Linssen terug in het veld na een wekenlange blessure, de leeg gespeelde Idrissi mocht voor hem naar de kant.

FC Groningen kreeg drie minuten voor tijd nog een uitgelezen kans op de 2-0. Jesper Drost liep alleen op de Roda-doelman af en werd neergelegd in het strafschopgebied. Rusnák schoot de strafschop belabberd in en vergat de voorsprong te vergroten. Het zat de Slowaak ook in de blessuretijd niet mee toen hij de lat achter doelman van Leer raakte.

Door de overwinning mag FC Groningen nog voorzichtjes hopen een plek in de play-offs voor Europees voetbal.