Lucette van den Berg zingt Jiddische liederen in Leegkerk

GRONINGEN – Zangeres Lucette van den Berg is zondag 24 april te gast in de middeleeuwse kerk van Leegkerk.

Lucette van den Berg is een van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie Jiddische zangeressen. Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en de Verenigde Staten. Haar debuut-cd Zing Shtil is door recensenten met veel lof ontvangen.

Lucette begon op zevenjarige leeftijd met haar eerste pianolessen, maar haar echte passie was zingen. Na slechts enkele zanglessen werd zij op zeventienjarige leeftijd aan het conservatorium in Zwolle aangenomen voor klassieke zang. Na haar studie zong zij als soliste in opera’s, oratoria en liedrecitals, terwijl zij in haar studeerkamer voor haar eigen plezier Jiddische liedjes begon te zingen.

Jiddische muziek

Lucette is een zangeres die vooral speciaal voor haar geschreven repertoire zingt. Zij wil de Jiddische muziek niet alleen laten horen in al haar pracht, maar ook verder ontwikkelen. Daarom is zij initiator en artistiek directeur van het Jiddisch Festival Leeuwarden, dat in 2008 voor het eerst plaatsvond.

Expressieve stem

Lucette is een opvallende performer, met een warme en expressieve stem. Haar repertoire omvat nieuw materiaal dat door componisten als onder andere Alan Bern (Brave Old World) en dichter/componist Mikhoel Felsenbaum speciaal voor haar is geschreven. Ook componeert zij zelf liederen, die in haar programma Vint fun Berg, naast de liederen van Felsenbaum, te horen zijn. Ze heeft gewerkt met Alan Bern, Georg Brinkmann, Efim Chorny, Christian Dawid, Suzanne Ghergus, Sanne Möricke, Lorin Sklamberg, Shtetl Band Amsterdam, Mazzeltov en vele anderen.

Entree: € 7,50
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website www.blgroningen.nl/agenda. Kaarten zijn ook te koop bij boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Zondag 24 april 2016
15.30 uur (deuren open: 15.00 uur)