Noorderpoort krijgt bezoek van Commandant der Strijdkrachten

Stadskanaal Noorderpoort open dag-33

GRONINGEN -Het Noorderpoort in Groningen krijgt donderdag 21 april bezoek van de Commandant der Strijdkrachten (CDS), generaal Tom Middendorp. Hij gaat daar met mbo-studenten Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) in gesprek over hun opleiding en over een aantal maatschappelijke thema’s.

Hij komt om 14.00 uur aan bij de school in een militaire terreinwagen. Het werkbezoek is het laatste bezoek in een reeks van vijf werkbezoeken die de hoogste militair aan verschillende mbo-instellingen brengt die de VeVa-opleiding aanbieden.

Programma

Ongeveer 200 studenten VeVa zullen de generaal welkom heten op het plein voor de school. Twee 2e jaars studenten van de VeVa-opleiding logistiek, Camille Koning en Annelies Willemsen, nemen de commandant mee langs de verschillende programmaonderdelen van deze middag. De studenten VeVa-mechatronica hebben een escape-room gebouwd en de commandant zal deelnemen aan het spel. Vervolgens is er een demonstratie van de verschillende uitstroomrichtingen van de opleiding met focus op samenwerking tussen de onderdelen. Tot slot vindt er in de zaal een college-tour plaats waarbij studenten in gesprek gaan en vragen stellen aan de CDS. Na het selfie moment, gaat de commandant in gesprek met de militaire instructeurs en vertrekt rond 17.00 uur.

De VeVa-opleiding

Noorderpoort voert de VeVa-opleiding uit in nauwe samenwerking met Defensie. Noorderpoort biedt de volgende vakrichtingen aan: Grondoptreden, Logistiek, Mechatronica en Bedrijfsautotechniek op mbo-niveau 2 en 3. Tijdens de opleiding maakt de student kennis met alle facetten van Defensie. De opleiding bestaat uit twee delen: het Veiligheidstraject (bij Defensie) en het Vakmanschapstraject (bij Noorderpoort). De VeVa-student heeft na het positief afronden van de opleiding, mits goedgekeurd, kans op een baan bij Defensie. Na de VeVa-opleiding heeft de student een mbo-diploma niveau 2 of 3 op zak. Dit geeft goede doorstroommogelijkheden, zowel binnen Defensie als Noorderpoort en later in het bedrijfsleven.