Oldambt ziet nieuwe periode onder burgemeester Smit wel zitten

OLDAMBT – De gemeenteraad van Oldambt wil graag nog eens zes jaar door met burgemeester Pieter Smit. Dat bleek maandagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente. Daar werd een stemming gehouden om te kijken of de aflopende ambtsperiode van de burgemeester met zes jaar verlengd moet worden.

De raad toonde zich eensgezind voor nog een periode onder Pieter Smit. De burgemeester ontving veel lof over de afgelopen zes jaar waarin hij adequaat optrad tegen de vele brandstichtingen die Winschoten in 2010 teisterden en zijn inzet om aardbevingsschade vergoed te krijgen voor de inwoners van Oldambt.

De nieuwe Commissaris van de Koning René Paas gaat minister Plasterk adviseren over een nieuwe ambtstermijn. Plasterk zal uiteindelijk beslissen of Pieter Smit een nieuwe ambtstermijn krijgt. Naar verwachting is dit een formaliteit.