‘Tweede kunstgrasveld voor vv Zuidhorn gaat er komen’

ZUIDHORN – vv Zuidhorn krijgt zijn gewenste tweede kunstgrasveld. De club is met 850 leden uit zijn jasje gegroeid en heeft het tweede veld nodig om voldoende capaciteit te behouden om alle teams te kunnen laten trainen en spelen.

De gemeenteraad van Zuidhorn dacht mee met de voetbalvereniging en besloot het benodigde geld beschikbaar te stellen. Overigens doet vv Zuidhorn zelf ook een flinke duit in het zakje. De club gaat per jaar 10.000 euro meer betalen voor het gebruik van het sportpark. Daarvan zal 2.500 euro extra worden afgerekend in geld en 7.500 euro door werkzaamheden aan het complex voor eigen rekening te nemen.

De leden van de club zijn akkoord gegaan met een contributieverhoging om de extra kosten te dekken. Doordat de club geen eigen kantine heeft, kan het niet terugvallen op kantineomzetten en leek een contributieverhoging onvermijdelijk. Daarbovenop start vv Zuidhorn een crowdfundingactie waarbij mensen vierkante meters kunstgras voor de club kunnen kopen. De verwachting is dat bij aanvang van het nieuwe seizoen het nieuwe kunstgrasveld op veld 2, achter de kantine, is aangelegd en in gebruik kan worden genomen.