Feestje CdK Paas kent negatief randje

PROVINCIE – Wat een feestje had moeten worden is uitgelopen op een deceptie voor de Oost-Groningse gemeenten. Vandaag werd de nieuwe Commissaris van de Koning René Paas geïnstalleerd, daarbij gaf ook gedeputeerde Henk Staghouwer een speech. Staghouwer benoemde daarin enkele heikele punten uit het inmiddels beruchte rapport ‘Kört veur de kop’, en joeg daarmee de aanwezige Oost-Groningse politici tegen zich in het harnas.

Volgens de gedupeerde steken de bestuurders in Oost-Groningen hun kop in het zand en hij verweet de gemeenten een gebrek aan daadkracht, onwil en kwaliteit. Het omstreden rapport werd dan ook niet bij iedere Oost-Groningse gemeente even goed ontvangen. De betrokken burgemeesters waren niet te spreken over het moment dat Staghouwer uitkoos om zijn punt te maken.

De nieuwe CdK Paas deelt de zorgen van Staghouwer. Volgens Paas moet de provincie vooruit en dragen negatieve rapporten daar niet aan bij. Naast Staghouwer gaf ook de burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten, een toespraak.